Kabaklı Lazanya
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 paket lazanya (500 gr.)
4 adet kabak
2 dal taze soğan
2 çay kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı rende kasar
tuz
karabiber
yeşil sos için
1 demet maydonoz
2 diş sarımsak
3 çay kaşığı dolmalık fıstık
1 çay bardağı zeytinyağı
3 çay kaşığı rende kaşar
tuz
karabiber
beşamel sos için
1 kahve fincanı margarin
1 kahve fincanı un
2 su bardağı süt
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Lazanyaları tuz ve sıvıyağ ilave edilmiş bol suda haşlayın. Kabakları küçük küpler halinde, taze soğanları ince ince doğrayın. Kızgın yağda kabak ve soğanları kavurun,tuz karabiber ekleyip atesten alin.
-Yeşil sosu hazırlamak için
Maydonoz,sarımsak ve dolmalık fıstığı rondoda çekin, zeytinyağı, kaşar peyniri, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Krema kıvamını alıncaya dek karıştırmaya devam edin.
-Beşamel sosu hazırlamak için
Margarini tavada eritin,unu ekleyip pembeleştirin. Sütü azar azar ilave edin sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip atesten alın.
Lazanyaları süzün, yağlanmış kalıba bir sıra lazanya dizip üzerine sırasıyla yeşil sos, kabaklı karışım, beşamel sos ve kaşar peynirini yayın. Malzeme bitinceye dek bu işlemi sürdürün. 180 derecelik fırında pişirin.
AFİYET OLSUN !
ZEHRA SEMRAN’a teşekkür ederiz.