Mantarlı Bezelyeli Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500 gr. taze bezelye
500 gr. mantar
1 demet dereotu
2 bardak jasmin pirinç
1,5 bardak sıcak su
tereyağ
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Bezelyeler ayıklanıp yıkanır, haşlanır.Yıkanıp doğranmış mantarlar yağsız tavada 10 dakika sote edilir. Pilav tenceresine haşlanan bezelyeler ve sote edilmis mantarlar, ayıklanıp yıkanmış pirinç, çok ince kıyılmış dereotu, tereyağ, tuz ve karabiber konup 2-3 dakika çevrilerek kavurulur. Sıcak su ilavesi ile 20 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Altı kapatılır, kapağın altına birkaç adet kağıt havlu konularak 15 dakika kadar demlemeye bırakılır. (Tavuk yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz, hem çok lezzetli, hem de çok hafiftir.)

AFİYET OLSUN !

İLKE ERSOY’a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Mantarlı Bezelyeli Pilav tarifi, Mantarlı Bezelyeli Pilav nasıl hazırlanır, Mantarlı Bezelyeli Pilav nasıl yapılır, Mantarlı Bezelyeli Pilav yemek tarifi, Mantarlı Bezelyeli Pilav yapılışı