Özel Soslu Tavuk Kanadı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kg tavuk kanadı
350-400 gr yoğurt
1/2 çay bardağı süt
1 adet soğan
3 diş sarmısak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
arzuya göre acı toz biber
curry




HAZIRLANIŞI

Derin bir kapta yoğurt, süt, halka şeklinde kesilmiş soğanlar, kıyılmış sarmısak, salça, sıvıyağ, ve baharatları ekleyip iyice karıştırın, ardından tavuk kanatlarını içine batırıp 2-3 saat bekletin. (Bir gece bekletince daha güzel oluyor) Tavuk kanatlarını sosundan cıkarıp ızgarada veya fırında kızartın.

AFİYET OLSUN !

ÖZLEM UZUN’a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Özel Soslu Tavuk Kanadı tarifi, Özel Soslu Tavuk Kanadı nasıl hazırlanır, Özel Soslu Tavuk Kanadı nasıl yapılır, Özel Soslu Tavuk Kanadı yemek tarifi, Özel Soslu Tavuk Kanadı yapılışı