Karides Salatası
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
500 gr karides
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı kıyılmış taze soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı yağsız yoğurt
1 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
HAZIRLANIŞI
4 su bardağı suyu kaynatın. İyice kaynayınca, içine karidesleri atıp yaklaşık on dakika haşlayın. Soğuyunca kabuklarını ayıklayın.Tuz ve sıvı yağla karidesleri harmanlayın. Soğan, yoğurt, hardal, sirke, salça ve maydanozu karıştırın. Haşladığınız karideslerin yanında bu sosu da servise sunun.
AFİYET OLSUN !
ZEYNEP’e teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: Karides Salatası tarifi, Karides Salatası nasıl hazırlanır, Karides Salatası nasıl yapılır, Karides Salatası yemek tarifi, Karides Salatası yapılışı