Fındıklı Nugat

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 çorba kaşığı margarin
½ su bardağı süt
300 gr minik doğranmış sütsüz çikolata
2 tatlı kaşığı portakal likörü
1\4 bardak fındık(iri kıyılmış)
1\4 bardak ceviz(iri kıyılmış)
1\4 bardak antep fıstığı
2-3 çorba kaşığı kavrulmuş badem(kıyılmış)
4 adet kayısı şekerlemesi veya kurusu(ufak ufak doğranmış)
2 adet incir şekerlemesi veya kurusu(ufak ufak doğranmış)




HAZIRLANIŞI

26*8cm lik bir kalıba alüminyum folyo yayın.Yağı, sütü,çikolata parçalarını ve likörü ufak bir tencereye alın.Kısık ateşte, çikolata eriyi karışım yumuşak bir kıvam olana dek karıştırın. Daha sonra bir karıştırma kalıbına alın. Karışıma fındık fıstıkları ve meyvaları ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kalıba dökün. Bıçakla üstünü düzeltin. 2 saat kadar buzdolabında tutun. Nugatı kalıptan çıkartın. İnce ince dilimleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN !

ZEYNEP’e teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Fındıklı Nugat tarifi, Fındıklı Nugat nasıl hazırlanır, Fındıklı Nugat nasıl yapılır, Fındıklı Nugat yemek tarifi, Fındıklı Nugat yapılışı