Katmer

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3 çorba kaşığı antepfıstığı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı şeker
100 gr kaymak
1 adet yufka




HAZIRLANIŞI

Yufkayı serin ve her tarafına erimiş tereyağı sürün. Kaymağı parçalar halinde serpin. Üzerine şekere ve dövülmüş antepfıstığını da serperek yufkayı bohça şeklinde katlayın. Yağsız tavada altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Servis yaparken üzerine tereyağı sürün ve antepfıstığı rendesi serpin.

AFİYET OLSUN !

Anahtar Kelimeler: Katmer tarifi, Katmer nasıl hazırlanır, Katmer nasıl yapılır, Katmer yemek tarifi, Katmer yapılışı