Çatal

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 paket margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı şeker
½ yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı mahlep
1/2 fincan sirke
Alabildiği kadar un




HAZIRLANIŞI

Oda sıcaklığında olan margarin ile diğer tüm malzemeleri (yumurtaların aklarını alın yalnızca, sarılarını ayırın) karıştırın. Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Fırın tepsisini yağlayıp, çatal şekli verin ve üzerlerine yumurta sarılarını sürün. Üzerine ise isteğe bağlı susam veya çörek otu konulabilir. Fırını 200 C'de ısıtıp üzeri kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN !

Esma Keskin’e teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Çatal tarifi, Çatal nasıl hazırlanır, Çatal nasıl yapılır, Çatal yemek tarifi, Çatal yapılışı