Sebzeli Kebap

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/2 kg kuşbaşı et
5-6 adet sivri biber
3 adet orta boy havuç
3 adet patlıcan
4 adet patates
2 adet domates
1 kg konserve bezelye




HAZIRLANIŞI

Etleri biraz yağ ile birlikte kavurun ve kendi suyunu verince üzerine su koyun. Haşlanmaya bırakın. Patatesleri, patlıcanları, havuçları ve biberleri küp küp doğrayın. Hepsini ayrı ayrı kızartın ve bir tepside karıştırın. Üzerine iyice haşlanmış etleri dizin ve daha sonra bezelyeleri altı görünmeyecek şekilde tepsinin üzerine serin. En üste ise daha önce rendelenmiş olan domatesleri dökün. Arzuya göre kekik konulabilir. Tencerede kalan et suyu üzerine dökün ve tepsinin üzerinde biraz yağ gezdirip fırına verin. Suyunu biraz çekene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN !

Esin Uslu’ya teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Sebzeli Kebap tarifi, Sebzeli Kebap nasıl hazırlanır, Sebzeli Kebap nasıl yapılır, Sebzeli Kebap yemek tarifi, Sebzeli Kebap yapılışı