Mercimekli Bükme

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500 gr yeşil mercimek (haşlanmış)
1 su bardağı sıvıyağ
125 gr margarin (eritilmiş)
1 kg un
tuz
su
200 gr haşhaş




HAZIRLANIŞI

Unu, tuzu ve suyu geniş bir kaba boşaltın.Yumuşak bir hamur yapın.Bir kapta sıvıyağ, margarin ve haşhaşı karıştırın. Hamurdan iri bir parça alın. Orta büyüklükte bir yufka açın. Fazla inceltmeyin, yufkanın üzerine hazırlanan karışımdan biraz bir fırça yardımıyla sürün ve zarf şeklinde kapatın.Bir tepsi üzerine alın ve buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Daha sonra çıkarın ve oklavayla hamuru biraz daha açın. Açılan hamurdan 10'ar cm'lik parçalar kesin. Her parçanın arasına mercimekten 2'şer kaşık koyun ve parçaları karşılıklı olarak üstüste kapatın. Kapatılan kısımlar alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Tüm hamurlar bu şekilde hazırlandıktan sonra üzerlerine sıvıyağ sürün. Daha önceden ısıtılan fırında pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

AFİYET OLSUN !

Hamiyet Kılınçkaya’ya teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Mercimekli Bükme tarifi, Mercimekli Bükme nasıl hazırlanır, Mercimekli Bükme nasıl yapılır, Mercimekli Bükme yemek tarifi, Mercimekli Bükme yapılışı