Elmalı Pasta
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
5 adet elma
1 paket çifte kavrulmuş fındık
1 paket çifte kavrulmuş bisküvi (petibör)
3 yemek kaşığı kakao
125 gr margarin
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin, fındıkları havanda dövün ve bisküvileri ufak ufak parçalayın. Rendelenmiş elmaları fındık ve bisküviyle karıştırıp bir borcama yayın. Ayrı bir yerde 1 bardak süt ile krem şantiyi mikser yardımıyla çırpın elmalı karışımın üstüne dökün.
Ayrı kapta yarım paket margarini ateşte eritin içine soğumaya bırakın, sonra yumurta, pudra şekeri, kakao ve erimiş margarini iyice karıştırın ve pastanın krem şantili karışımının üzerine dökün. Buzdolabına koyup 8-10 saat sonra servis yapılması daha uygun olur servis yapmadan önce arzuya göre hindistan cevizi serpin.
AFİYET OLSUN !
Ebru Ateş'e teşekkür ederiz.