Mini Çörek
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1/2 paket margarin (veya tereyağ)
1.5 çorbakaşığı tozşeker
1/2 çaykaşığı tuz
1 çorbakaşığı su
3 su bardağı un
3 adetyumurta
25 gram maya
12 adet
HAZIRLANIŞI
Mayayı suda eritip, çırpılmış yumurtalarla karıştırın. Daha sonra bu karışıma şeker, tuz, un ve yağı ekleyerek hamur haline getirin.
Hamurdan az bir parça ayırıp kalanını küçük toplar haline getirip, üstlerinden hafif bastırın. Şekil verdiğiniz hamuru yağlanmış küçük kalıplara yerleştirin.
Hamurdan ayırdığınız küçük parçayı bölerek çöreklerin üstüne yerleştirin. Biraz bekledikten sonra 250 derecede 10 dakika kadar pişirin.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Mini Çörek tarifi, Mini Çörek nasıl hazırlanır, Mini Çörek nasıl yapılır, Mini Çörek yemek tarifi, Mini Çörek yapılışı