Öktem'in Turtası
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
3 adet yumurta
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet küp küp doğranmış elma
yarım bardak sıcak suda bekletilmiş kuru üzüm
3 çorba kaşığı ayva marmelatı
2 bardak toz şeker
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içinde şeker ve yumurtalar beyazlaşana kadar mixer ile karıştırın. Un, kabartma tozu, vanilya, süt ve sıvı yağ ile karıştırın. Çok koyu olmayan hamur içine, önce elma küpleri, daha sonra sıcak suda bekletilmiş kuru üzümleri iyice sıkarak una bulayın ve hamurun içine ilave edin. Son olarak da, ayva marmelatı koyun, bir spatül ile iyice karıştırıldıktan sonra, önce yağlanmış ve sonra hafifçe unlanmış tepsiye hamuru iki parmak kalınlığında dökün. 150 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişip pişmediğini bir kürdan ile kontrol
edin. Kürdan ıslak ise hala pişmesi gerekir. Soğuduktan sonra, ince aralıklı bir süzgeçten turtanın üzerine pudra şekeri dökebilir ve kiraz şekerleri ile süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN !
İhsan Öktem'e teşekkür ederiz.