Hindistancevizli Rulo
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2 yumurta akı
1/2 su bardağı su
1 su bardağı şıra
1/4 çaykaşığı tuz
2.5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı dövülmüş fındık
1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
6 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Bir kabının içinde tuz, şeker, şekerli sudan ibaret şıra ve soğuk suyu karıştırıp, 20-25 dakika kadar kaynatın.
Yumurta aklarını iyice çırpın. Hazırladığınız sıcak şekerli karışımı bir kaşık yardımıyla çırpılmış yumurta akına ilave edin ve sürekli karıştırın. Koyu bir kıvam aldığında yağlı kağıda bosaltın.
Hamuru 4-5 santim kalınlığında kesip, içine fındık ve hindistan cevizi karısımını ekleyin. Rulo haline getirip, buzdolabında soğumaya bırakın.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Hindistancevizli Rulo tarifi, Hindistancevizli Rulo nasıl hazırlanır, Hindistancevizli Rulo nasıl yapılır, Hindistancevizli Rulo yemek tarifi, Hindistancevizli Rulo yapılışı