Körili Tavuk
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
250 gr kuşbaşı tavuk
3 adet kırmızı biber
bir kutu garnitur konserve
5 adet sivri biber
2 çorba kaşığı köri
tuz
karabiber
kekik
2 yemek kaşığı salça
5 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI
Kuşbaşı olarak kesilmiş tavukları derin bir kaba koyun. Üzerine 3 bardak su ile salça karıştırıp dökün. Daha sonra bu karışıma köri, kekik, karabiber ekleyin. Bunlar karıştırıldıktan sonra ince ince kıyılmış sivri ve kırmızı biber, rendelenmiş sarımsak, garnitür ve gerektiği kadar tuzu koyun. Tekrar karıştırın. Bütün karışımın salçalı sos ile köriyi iyice yemesi için 10 dakika kadar bekletin. 10 dakika sonra içine bir miktar sıvı yağ dökülmüş olan tencereye koyarak orta ateşte tavuklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu yemeği hazırlamak en fazla yarım saatinizi alacaktır. Bu tarif minimum 4 kişiliktir.
AFİYET OLSUN !
Zeynep Turgut'a teşekkür ederiz.