Köri Soslu Börülceli Tavuk
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Hint Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
500 gr Börülce veya kılçıksız taze fasulye
500 gr haşlanmış tavuk eti
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
Tuz
3 çorba kaşığı köri
1 çorba kaşığı hardal
HAZIRLANIŞI
Börülceleri veya fasulye kullanıyorsanız fasulyeleri bıçakla 4'e bölerek çok fazla öldürmeden haşlayın. Bu malzeme yeşil ve hafif diri ama pişmiş olmalıdır. Bu malzemeyi süzüp soğumaya bırakın. Pişmiş tavuk etini börülce veya fasulyelerin boyunda uzunlamasına ve yassı olarak kesin. Bir kasede, yoğurdu, mayonezi, hardalı ve 3 çorba kaşığı köriyi ve tuzu çırparak karıştırın. Sonra bu karışımın içine börülceleri ve dilimlenmiş tavuk etini ekleyip tamamen birbirine bulanacak şekide ilave edin ve yine iyice karıştırın. Bunu servis tabağına alarak soğumuş halde servis yapınız.
AFİYET OLSUN !
Hüseyin Tekintürk'e teşekkür ederiz.