Şam Kebabı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/2 kg kabak
2 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5-6 yemek kaşığı un
1 su bardağı kızartma yağı




HAZIRLANIŞI

Kabağı yıkayın, soyun ve geniş bir kaba rendeleyin. İçerisine yumurta, un, tuz, karabiber ve kabartma tozu ilave ederek iyice karıştırın. Isınan yağın içerisine karışımdan bir kaşık koyarak kızartın ve yayılmış bir tepsiye çıkartın. Sevis tabağına alın, maydonoz ile süsleyin isteğe göre sıcak yada soğuk servis yapın.

AFİYET OLSUN !

Nedime Atalay'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Şam Kebabı tarifi, Şam Kebabı nasıl hazırlanır, Şam Kebabı nasıl yapılır, Şam Kebabı yemek tarifi, Şam Kebabı yapılışı