Balıklı Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 tatlı kaşığı un
2 adet küçük mezgit balığı
yeterli miktarda maydanoz
2 baş soğan
3/4 bardak Amerikan pirinci
defne yaprağı
100 gr tereyağı
1 tane kofana balığının kuyruk tarafı
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu suda haşlayın. Pirinç suyunu çekince ateşten alıp soğuk suda yıkayın ve süzün. Bir kenarda bekletin. Bir küçük soğanı tam daire şeklinde halka halka doğrayın. Bir tencerede temizlenmiş balığı (kofana), soğanı, defne yaprağını, maydanoz saplarını üstüne kadar su ilave edilerek pişirin. Geri kalan soğanları kuşbaşı doğrayın. Bir tencerede tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Bir tatlı kaşığı un ilave edin. Devamlı karıştırarak 5 dakika bütünleştirin. Haşlanan kofananın deri ve kılçıklarını temizleyin. Kuyruğunu kesip, top etlerini bir kenara ayırın. Aynı suda mezgit balığını da haşlayıp, onun da deri ve kılçıklarını temizleyin. Unla meyalenen soğanların üzerine, haşlanan pirinç döküp, karıştırın. Önce kofana balığının etlerini ilave edip hafif ateşte bütünleştirin. Sonra mezgit balığının etlerini karıştırın.Tuz ve karabiber ilave edip bir süre karıştırarak, balık etleriyle pirinç ve meyaneli soğanı bütünleştirin. Yaprak yaprak koparılmış maydanozlarla pilavı süsleyin.

Anahtar Kelimeler: Balıklı Pilav tarifi, Balıklı Pilav nasıl hazırlanır, Balıklı Pilav nasıl yapılır, Balıklı Pilav yemek tarifi, Balıklı Pilav yapılışı