Çinçin Pilavı
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
1 çorba kaşığı su
1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan
1 adet ince doğranmış kırmızı biber
1,5 su bardağı dolusu haşlanmış küçük karides
1/3 su bardağı haşlanmış bezelye
1/3 su bardağı mısır tanesi
1 çorba kaşığı soya sosu
1çorba kaşığı ince kıyılmış dere otu
1,5 lt su(pirinç haşlamak için)
HAZIRLANIŞI
Pirinci 1,5 lt tuzlu suda hafif diri olana kadar haşlayın,suyunu süzün. Yumurtayı 1 çorba kaşığı su ile birlikte el mikseri kullanarak çırpın. 2 çorba kaşğı sıvı yağı tavada kızdırın ve yağlı tavada omlet şeklinde pişirin. pişirdiğiniz omleti rulo şeklinde sarın ve halkalar halinde ince ince kesin. Geri kalan iki kaşık sıvı yağı tava kızdırın,kırmızıbiber ve soğan 2-3 dk. sote edin. Haşlanmış karides,bezelye,mısır ve soya sosunu ilave edin.2-3 dk. pişirin. Pirinci ekleyin,3-4 dk. sonra ateşten alın.İnce ince kestiğiniz omlet parçalarını ve dere otunu pilavın üstüne ilave edip karıştırın. Tabağınızı taze soğanların yeşil kısımlarıyla süsleyerek servis yapın.