Fırında Patatesli Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 ölçü pirinç
5-6 adet patates
1/2 kilo kültür mantarı
2-3 adet kuru soğan
Yağ, Tuz,
Baharat
Kaşar Peyniri




HAZIRLANIŞI

Mantar küçük küçük doğranıp, haşlanır. İçine baharat konur (kekik, tuz, karabiber vs...). Pirinç yıkanır ve içine ilave edilerek yağda kavrulur. Patatesler soyularak, içi oyulur. Oyulan yere hazırladığımız içten koyulur (dolma doldurur gibi). En üstüne kaşar peyniri rendelenip, fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine salçalı su yapılıp dökülür ve pişmeye bırakılır.

Anahtar Kelimeler: Fırında Patatesli Pilav tarifi, Fırında Patatesli Pilav nasıl hazırlanır, Fırında Patatesli Pilav nasıl yapılır, Fırında Patatesli Pilav yemek tarifi, Fırında Patatesli Pilav yapılışı