Fıstıklı Mantarlı Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
3 su bardağına yakın su
1/2 çorba kaşığı tereyağ
1/2 demet dereotu
250 gr küçük kesilmiş mantar
1 su bardağı bezelye
soya sosu
1/2 demet taze soğan
karabiber
köri
çok az tuz
dolmalık fıstık (2 paket)




HAZIRLANIŞI

Tereyağını eritin, sonra soğan, dereotu, mantarları, dolmalık fıstığı ve bezelyeyi ilave ederek 5-10 dakika kadar kavurun. Daha sonra suyu ilave ederek yıkanmış pirinçleri, biraz soya sosu ve baharatları ekleyin. Su kaynayınca ateşi kısın ve 3 dakika daha ateşte tutun. Altını kapatıp fıstık mantarlı pilavınızı demlemeye bırakın.

Anahtar Kelimeler: Fıstıklı Mantarlı Pilav tarifi, Fıstıklı Mantarlı Pilav nasıl hazırlanır, Fıstıklı Mantarlı Pilav nasıl yapılır, Fıstıklı Mantarlı Pilav yemek tarifi, Fıstıklı Mantarlı Pilav yapılışı