İç Pilav
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1/2kg reis marka amerikan calrose pirinci
30gr kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber
2 adet domates
250gr kuzu ciğeri
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı su
1 tutam nane kurusu
Yarım bağ maydonoz
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayıp süzdükten sonra, derin bir kaba kuzu ciğeri, maydanoz, tuz, karabiber, nane kurusu, margarin ve kuş üzümünü aynı anda koyun. 5 dakika kavurduktan sonra 1 bardak ılık su ekleyin. Daha sonra tencerinin kapağını kapatarak 10 dakika demlenmesini bekleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Anahtar Kelimeler: İç Pilav tarifi, İç Pilav nasıl hazırlanır, İç Pilav nasıl yapılır, İç Pilav yemek tarifi, İç Pilav yapılışı