Sevda Polatın Tarifi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 su bardağı Amerikan pirinci,
250 gram kıyma,
5 diş sarımsak,
bir orta boy kuru sogan,
3 tane yeşil biber,
1 adet domates,
4-5 adet mantar,
karabiber,
kimyon,
nane,
tuz,
3 bardak su




HAZIRLANIŞI

pirinç ayıklanıp yıkanır.yeşil biberler halka halka doğranır,domatesin kabuğu soyulup küp küp doğranır,sarmısaklar minik doğranır,mantarlar doğranır.tencereye yağ konur ve eriyince kıyma suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir sonra doğranmış soganlar ve mantar biraz pişirildikten sonra yeşil biber de eklenir ve pembeleşinceye kadar pişirilir.kıyma ile soğan aynı anda kavrulursa köpürecektir ve iyi kavrulmayacaktır. pirinç eklenip malzemeyle birlikte kavrulur.bu arada domatesler de eklenip birlikte bir süre çevrilir.baharat ları ve su ilave ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.dinlendirildikten sonra servis yapılır

Anahtar Kelimeler: Sevda Polatın Tarifi tarifi, Sevda Polatın Tarifi nasıl hazırlanır, Sevda Polatın Tarifi nasıl yapılır, Sevda Polatın Tarifi yemek tarifi, Sevda Polatın Tarifi yapılışı