Pirinçli Bohça

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

250 gr margarin
1 adet yumurta
alabildiği kadar un
1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı krem şanti
2 fincan pirinç
2 fincan süt
1 çay kaşığı tarçın
10-15 adet kayısı




HAZIRLANIŞI

Yağ, şeker ve undan hamurunu yapın ve dinlendirin. Pirinci sütle pişirin, kayısıları dilimleyin, tarçını krem şantiye ilave edin. Daha sonra hamuru oklavayla açıp minik dört köşeler kesip içine harç koyup, kapatın. Bohca biçiminde olsun. Orta hararetli fırında hafif kızarana kadar pişirin, çıkınca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Anahtar Kelimeler: Pirinçli Bohça tarifi, Pirinçli Bohça nasıl hazırlanır, Pirinçli Bohça nasıl yapılır, Pirinçli Bohça yemek tarifi, Pirinçli Bohça yapılışı