Pirinç Salatası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 bardak pirinç
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 kesme şeker
1 demet kıyılmış dereotu
1 adet irice rendelenmiş havuç
2-3 adet ince doğranmış taze soğan
1 diş iyice dövülmüş sarımsak
1 adet ince doğranmış kırmızı çarliston biber
yeterli miktarda doğranmış kornişon turşu
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 adet limonun suyu
kararınca tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinç, kesme şeker ve sıvı yağla pilavı yapın. İyice demlenmesini bekleyin. Pilav ılıkken, önceden doğranmış taze soğan,uzunlamasına kalın rendelenmiş havuç, kıyılmış dereotu, biber,kornişon turşuyu pilava ekleyin.
Ayrı bir kapta limon suyu,nar ekşisi ve sarımsak biraz tuzla karıştırıp pirince yedirin. Malzemenin ılıkken dökülmesi önemlidir. Arzuya göre kırmızı pul biber de eklenebilir.

Anahtar Kelimeler: Pirinç Salatası tarifi, Pirinç Salatası nasıl hazırlanır, Pirinç Salatası nasıl yapılır, Pirinç Salatası yemek tarifi, Pirinç Salatası yapılışı