Portakal Bavaruaz
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Fransız Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
10 gr jelatin
2 yumurta sarısıyla beyazı ayrılmış
50 gr şeker
1/4 lt süt
125 gr krema
2 portakal
HAZIRLANIŞI
Jelatini suyun içine koyarak yumuşatın, yumurta sarısı ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.
Sütü kaynatıp bu karışıma ekleyin soğuması için bırakın. Portakalların suyunu sıkıp kabuğunu rendeleyin ve jelatinle beraber karışıma ekleyin.
Yumurta beyazı ve kremayı çırpın ve karışıma ekleyin. Karışımı yağlanmış kaplara boşaltın ve buzdolabında soğutun. Servis ederken üzerine isteğe bağlı konyak ya da badem likörü koyabilirsiniz ya da portakal dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Duygu Saygı'ya teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: Portakal Bavaruaz tarifi, Portakal Bavaruaz nasıl hazırlanır, Portakal Bavaruaz nasıl yapılır, Portakal Bavaruaz yemek tarifi, Portakal Bavaruaz yapılışı