Çin salatası
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Çin Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 su bardağı haşlanmış taze veya konserve bezelye
10-12 adet kornişon
4 adet sivri biber
yarım demet maydonoz
yarım demet dereotu
pul biber
tuz
limon
HAZIRLANIŞI
Tuzlu kaynar suda bekletilmiş pirinç, içinde 5 çorba kaşığı kadar sıvıyağ olan tencerede kavrulur. Üzerine bir bardak su ve tuz eklenerek pişirilir. Altını kapattıktan sonra içine mısır ve bezelye konarak demlenmeye bırakılır. Soğuduktan sonra içerisine ince kıyılmış maydanoz, dere otu, kornişon, sivribiber, pul biber,limon koyulup karıştırılır.
Afiyet Olsun.
Leyla Sasaoğlu'na teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: Çin salatası tarifi, Çin salatası nasıl hazırlanır, Çin salatası nasıl yapılır, Çin salatası yemek tarifi, Çin salatası yapılışı