Kilis Usulü Kaşık Salatası
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4 büyük domates
1 büyük baş sogan
3 adet sivri biber
1 demet maydanoz
3 diş sarmısak
2 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 kahve fincanı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Soğanı yemeklik doğrar gibi (ama çok daha ince)kıyın. Sivri biberleri 4'e bölün, ince ince kıyın. Maydanozu da kıydıktan sonra sarmısakları dövün. Derin bir salata kabı içerisine doğradığınız soğanları koyup tuzla iyice ovun, içine biberleri ve maydanozu da koyup ovmaya devam edin. (ne kadar ovarsanız o kadar lezzetli olur, tadını salar.) Bu karışımın içine 2 kaşık biber salçasını, dövdüğünüz sarımsağı ve nar ekşisini ilave edin. Domatesleri yemeklikten daha küçük bir şekilde doğrayın, doğradığınız bu domatesleri de karışımla birlikte bir iki kere ovun. Üzerine 1 kahve fincanı zeytin yağını dökün. Eğer gavur dağı yapmak isterseniz bu salatanın üzerine yarım su bardağı kadar çekilmiş ceviz ekleyin.
Afiyet Olsun.
Feryal'e teşekkür ederiz.