Kilis Usulü Kaşık Salatası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4 büyük domates
1 büyük baş sogan
3 adet sivri biber
1 demet maydanoz
3 diş sarmısak
2 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 kahve fincanı zeytinyağı




HAZIRLANIŞI

Soğanı yemeklik doğrar gibi (ama çok daha ince)kıyın. Sivri biberleri 4'e bölün, ince ince kıyın. Maydanozu da kıydıktan sonra sarmısakları dövün. Derin bir salata kabı içerisine doğradığınız soğanları koyup tuzla iyice ovun, içine biberleri ve maydanozu da koyup ovmaya devam edin. (ne kadar ovarsanız o kadar lezzetli olur, tadını salar.) Bu karışımın içine 2 kaşık biber salçasını, dövdüğünüz sarımsağı ve nar ekşisini ilave edin. Domatesleri yemeklikten daha küçük bir şekilde doğrayın, doğradığınız bu domatesleri de karışımla birlikte bir iki kere ovun. Üzerine 1 kahve fincanı zeytin yağını dökün. Eğer gavur dağı yapmak isterseniz bu salatanın üzerine yarım su bardağı kadar çekilmiş ceviz ekleyin.

Afiyet Olsun.

Feryal'e teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Kilis Usulü Kaşık Salatası tarifi, Kilis Usulü Kaşık Salatası nasıl hazırlanır, Kilis Usulü Kaşık Salatası nasıl yapılır, Kilis Usulü Kaşık Salatası yemek tarifi, Kilis Usulü Kaşık Salatası yapılışı