Hindi Köftesi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/2 kg Hindi eti
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy patates
1 adet havuç
4 adet yumurta
1/2 bayat ekmek içi
1/2 demet maydanoz
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Nane
Sıvı yağ (kızartmak için)




HAZIRLANIŞI

Hindi etini ayrı, patates ve havucu aynı tecereye koyup haşlayın. (Patatesleri soymadan, havucu ise soyarak haşlayın). Hindi eti piştikten sonra blendırdan geçirin. Haşlanmiş patates ve havucu ezerek püre halinde hindi etiyle kariştırın. İnce doğradığınız soğan ve maydanozu ilave edip ekmek içi ve 2 yumurtayıda katın. Arzuya göre tuz, karabiber ve naneyi de ilave ettikten sonra 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Dinlenen köftelikten çorba kaşığı büyüklüğünde parçalar alarak önce galeta ununa sonrada geriye kalan 2 yumurtayı çırparak içine yumurtalayın. Arzuya göre teflon tavada az yağ ile veya normal tavada bol yağ ile hafif ateşte kızartın. Kızarttığınız köfteleri yağdan çıkarırken kağıt havlular üzerine koyarak yağının emilmesini sağlayın. Sıcak servis yapın.

Not Arzuya göre, istenirse içine sarmısak veya sarmısak tozuda katılabilir.

Afiyet Olsun.

Mahmut Ersan'a Teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Hindi Köftesi tarifi, Hindi Köftesi nasıl hazırlanır, Hindi Köftesi nasıl yapılır, Hindi Köftesi yemek tarifi, Hindi Köftesi yapılışı