Havuçlu Ciğer Güveç

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

orta boy güveç
1/2 kg taze kuzu ciğeri
1/2 kg havuç
1 adet orta boy soğan
1/2 bağ maydanoz
1/4 margarin
1 çay kaşıgı karabiber
4 adet sivri biber
bir tutam tuz ve şeker
bir kaşık salça




HAZIRLANIŞI

Ciğer, havuçlar ve biber küçük küçük doğranır. Yağ ile hafif güveç içinde kavrulur salça bir su bardağı içerisinde karabiber, tuz ve şeker karıştırılır, güvecin üzerine dökülür ve fırına 200 derece ısıtılmış fırına verilir. 30 dakika pişirilir ve fırından çıktıktan sonra ince doğranmış maydanoz üzerine serpilerek servis yapılır.

Afiyet Olsun.

Murat Güvenç'e Teşekkür Ederiz.

Anahtar Kelimeler: Havuçlu Ciğer Güveç tarifi, Havuçlu Ciğer Güveç nasıl hazırlanır, Havuçlu Ciğer Güveç nasıl yapılır, Havuçlu Ciğer Güveç yemek tarifi, Havuçlu Ciğer Güveç yapılışı