Körili Tavuk
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1/2 Kg. Mantar
2 Parça Tavuk Bonfile
1 adet Kuru Soğan
2 çay kaşığı Köri
1 çay Kaşığı Tuz
Tereyağ (Diyet-Rejim uygulayanlar için çiçek yağıda olur)
2 adet Çarliston Biber
2 diş Orta Boy Sarmısak
1 su Bardağı Pirinç
HAZIRLANIŞI
Soğanı dörde bölüp, ince ince dilimleyin. Yağda hafifçe öldürün.
Mantarların çok büyük olanlarını ikiye bölüp, fazla ufalamadan soğanla beraber kavurmaya başlayın. Tavukları parmak şeklinde kesip tavaya atın. Üzerine küçük kesilmiş çarliston biber,Köri, Tuz ve karabiber serpip, mümkünse kapağını kapatıp, kısık ateşte kavurmaya devam edin.
Bu arada bir tencereye 3 bardak kadar su koyup, pirinci haşlayın. Haşlanan pirinci düz bir tabağa alıp, çok ince doğranmış sarmısak, tuz ve tereyağ ile karıştırıp bir kaseye koyun. Düz ve büyükçe bir tabağın ortasına kase şekli ile pirinci yerleştirin. Pirincin çevresine tavada kavurduğunuz mantarlı-tavuk karışımını koyun. Tavada kalan sosu pilavın üzerine gezdirin.
Dilerseniz, tabağın kenarlarına domates, maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun !
Serdar Şengöz'e teşekkür ederiz.
(Bu tarif bir kişiliktir.)