Şengöz'ün Tavuk Tarifi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Bir paket Tavuk Kanat,
2 kaşık un
2 kaşık galete unu
köri tozu, tuz, karabiber,
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı acı biber salçası




HAZIRLANIŞI

Tavuk kanatlarını yaklaşık 15 dakika haşlayın. Suyundan bir bardak alıp biber salçası ile bir kasede karıştırın. Bir tabağa un, köri, tuz ve karabiberi karıştırarak koyun.2 yumurtayı bir kasede çırpın.Galete ununu bir tabağa koyun.
Şimdi sırası ile, kanatları önce salçalı suya, sonra una sonra yumurtaya ve en son Galete ununa banıp, kızgın yağda üzeri kızarana kadar kızartın. (Yaklaşık 1-2 Dakika)

Servis tabağına aldığınız kızarmış tavukların yanına salatalık, domates ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Serdar Şengöz'e teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Şengöz'ün Tavuk Tarifi tarifi, Şengöz'ün Tavuk Tarifi nasıl hazırlanır, Şengöz'ün Tavuk Tarifi nasıl yapılır, Şengöz'ün Tavuk Tarifi yemek tarifi, Şengöz'ün Tavuk Tarifi yapılışı