Mantarlı Meze

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/2 kilo mantar
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
5-6 yemek kaşığı mayonez
bir miktar tuz
toz kırmızı biber
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 limon
1 lt su




HAZIRLANIŞI

Geniş bir tencerede mantarları 4'e bölerek 1 lt su ve yarım limonuda içine ilave ederek 25 dakika pişirin. Pişen mantarları süzgeçle süzün ve soğumaya bırakın. Bir taraftan yoğurt, mayonez, dövülmüş sarımsakları ve bir miktar tuzu karıştırın. Bir başka tavada sıvı yağ ve kırmızı biberi biraz pişirin. Soğumuş mantarların üzerine yoğurtlu sosu döküp karıştırın sonra kırmızı biber-sıvıyağ karışımını en üste dökün.

Afiyet Olsun !

Emel Yıldırım'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Mantarlı Meze tarifi, Mantarlı Meze nasıl hazırlanır, Mantarlı Meze nasıl yapılır, Mantarlı Meze yemek tarifi, Mantarlı Meze yapılışı