Şekerpare
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4 adet yumurta sarısı
2 stick tereyağı
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
6 yemek kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
şerbet
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardagi su
1 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Önce şerbet hazırlanır. Bunun için şeker ve su bir kapta kaynatıldıktan sonra, bu karışımın içerisine limon suyu eklenir. Şerbet kıvamlı hale gelince ocaktan indirilir ve ılınmaya bırakılır. Bir kabın içerisinde yağ, şeker ve yumurtalar iyice çırpıldıktan sonra kalan malzemeler ilave edilir. Tüm malzemeler iyice karıştırılır ve yumuşak bir hamur tutulur. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve daha önceden yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında, şekerpareler 30 dakika kadar pişirilir. Üzerleri pembeleşince fırından alınır ve ılımaya bırakılırlar. Ilınmış şekerparelerin üzerine, ılınmış şerbet dökülür ve şekerpareler şerbeti iyice çekince servis yapılır.
Afiyet Olsun !
Gülsün Kurubacak'a teşekkür ederiz.