Çin Usulü Tavuk

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Çin Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3 adet ayıklanmış tavuk gögsü
2-3 adet orta boy havuç
2-3 adet yeşil biber
250 gr mantar
soya sosu
tuz
karabiber
2-3 diş sarımsak
zeytinyağı
3-4 kaşık nişasta




HAZIRLANIŞI

Tavukları şerit olarak uzun uzun doğrayın, nişastaya bulayın. (nişasta tavuğun suyunu salmasına engel oluyor) Yüksek ateşte içine bir miktar zeytinyağı koyduğunuz geniş bir tava içerisinde tavukları pişirin. Ayrı bir yerde şerit olarak doğranmış havuçları, biberleri ve ikiye bölünmüş mantarları kavurun. Tavuklarla karıştırıp üzerine soya sosu, sarımsak, yeterince tuz ve karabiber ekleyip bir kaç dakika daha tavada çevirin.

Afiyet Olsun !

İlknur Doğrusoy'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Çin Usulü Tavuk tarifi, Çin Usulü Tavuk nasıl hazırlanır, Çin Usulü Tavuk nasıl yapılır, Çin Usulü Tavuk yemek tarifi, Çin Usulü Tavuk yapılışı