Dereotlu Çorba
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2 adet tavuk butu
1 demet dereotu
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım kilo süt
HAZIRLANIŞI
2 kaşık un ve 2 kaşık yağı orta ateşte pembeleştirin. 1/2 kg sütü azar azar tencereye ilave edin. Haşlamış olduğunuz tavuk etinin suyunu da 2 bardak olmak kaydıyla ekleyin. Sürekli karıştırın. Kaynamaya yakın didiklenmiş tavuk etini ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra iri dopranmış dereotunu da ekleyerek 1 dakika daha pişirin ve altını kapatın.
Afiyet Olsun !
Burcu Kaynar'a teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: Dereotlu Çorba tarifi, Dereotlu Çorba nasıl hazırlanır, Dereotlu Çorba nasıl yapılır, Dereotlu Çorba yemek tarifi, Dereotlu Çorba yapılışı