Beşamel Soslu Ispanak

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 demet ıspanak
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
yoğurt
tuz
3-4 diş sarımsak




HAZIRLANIŞI

Ispanakları ayıklayıp, yıkayın. Çok ince olmamak kaydıyla doğrayın. Bir tencereye koyup su eklemeden kendi suyuyla haşlayın. Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı yağı eritin. 1 yemek kaşığı unu ekleyip biraz sararıncaya kadar kavurun. Üzerine bir bardak süt ekleyip beşamel sos elde edin. Haşlanan ıspanakları süzgece alın
suyunu iyice süzdürün. Beşamel sosu üzerine dökün karıştırın. 1-2 dakika ıspanaklar beşamel sosu çekene kadar pişirin. Borcama alın. Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Kırmızı biberle süsleyin.

Afiyet Olsun !

Özlem Yılmaz'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Beşamel Soslu Ispanak tarifi, Beşamel Soslu Ispanak nasıl hazırlanır, Beşamel Soslu Ispanak nasıl yapılır, Beşamel Soslu Ispanak yemek tarifi, Beşamel Soslu Ispanak yapılışı