Yeşil Elma Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

6 adet yeşil elma
1/2 şişe nane likörü
8 çorba kaşığı toz şeker




HAZIRLANIŞI

Elmalar soyulup içleri oyularak temizlenir. Geniş yayvan bir tencereye elmalar konur üzerine 1/2 şişe nane likörü ve toz şeker dökülür. Orta karar ateşte elmalar yeşil olana kadar pişirilir.
Elmaların her tarafı çevrilerek pişirilecek. Pişen elmalar bir tabağa alınıp soğuyunca üzerlerine birer parça kaymak koyup kivi dilimi ile servis yapılır.

Afiyet Olsun !

Aytül A. Gün'e teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Yeşil Elma Tatlısı tarifi, Yeşil Elma Tatlısı nasıl hazırlanır, Yeşil Elma Tatlısı nasıl yapılır, Yeşil Elma Tatlısı yemek tarifi, Yeşil Elma Tatlısı yapılışı