Kete

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kilo un
1 paket katı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 bardak süt
Aldığı kadar un
Maya




HAZIRLANIŞI

Yağ hariç bütün malzameler yoğurulup, oklavayla açılması için hamur yapılır. Hamur dinlendirilir. Daha sonra oklavayla açılır ve yufka yağlanır, rulo yapılıp,kenara konulur. Rulo yapılan hamurlar bıçakla ortadan kesilerek yuvarlan}p oklavayla bastırılır. Üzerine yoğurt sürüldükten sonra fırına verilir.

Afiyet Olsun !

Nevin Kaya'ya teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Kete tarifi, Kete nasıl hazırlanır, Kete nasıl yapılır, Kete yemek tarifi, Kete yapılışı