Mantar Kavurma

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

50 gr tereyağı
3 adet yumurta
1 kg mantar
2-3 diş sarımsak
tuz

üzerine
1 kase sarımsaklı yoğurt
50 gr tereyağı
kırmızı biber




HAZIRLANIŞI

Öncelikle tereyağı eritilir ve üzerine yumurtalar kırılarak pişirilir. Daha sonra güzelce yıkanan mantarlar büyüklüklerine göre dörde bölünerek tencereye konulur, daha sonra sırasıyla sarımsaklar ufak ufak doğranarak,
tuz ile birlikte eklenir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Diğer tarafta tereyağı ile kırmızı biber yakılır. Suyu çeken mantarlar et kavurur gibi kavrulur, daha sonra bir servis tabağına alınır, üzerine sarımsaklı yoğurt konulur, üzerine yakılan kırmızı biberli yağ dökülür ve servis yapılır.

Afiyet Olsun !

Beyza Susuz'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Mantar Kavurma tarifi, Mantar Kavurma nasıl hazırlanır, Mantar Kavurma nasıl yapılır, Mantar Kavurma yemek tarifi, Mantar Kavurma yapılışı