Kraliçenin Beş Çayı Kurabiyesi
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 adet portakalın kabuğu
1 adet limonun kabuğu
140 gr tereyağı
150 gr toz şeker
200 gr un
80 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı kuru çay
1 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Mutfak robotu içine ince portakal ve limon kabuğu konularak küçük parçalara bölünmesi sağlanır. Şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağ eklenerek tekrar karıştırılır. Karışıma un, çay, ufak parçalara ayrılmış çikolata ve yumurta
eklenerek homojen bir karışım saplanır. Kıvamı ele yapışacak şekilde olduğundan bir kaşık yardımıyla istenilen boyutlarda fırın tepsisine
sıralanır. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
NotEğer mutfak robotu kullanılmıyor ise portakal, limon kabukları ve çikolata ufak parçalara ayrılarak karışım mikser yardımı ile elde edilebilir. Ayrıca fırında 20 dakikanın üzerinde pişirilmemesi gerekmektedir.
Afiyet Olsun !
Berna Gürsular'a teşekkür ederiz.