Ispanaklı Patates Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kg ıspanak
2 adet iri kuru soğan
3 adet yeşil soğan
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı soya unu (yada 1 yemek kaşığı normal un)
4 adet iri patates
1 çay kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Kırmızı biber
Kimyon
Tuz




HAZIRLANIŞI

Patatesleri haşlayıp ezin. Ispanakları yıkayıp saplarını ayırın. Yarım çay bardağı sıvı yağda küp küp doğradığınız soğanları hafifçe pembeleştirip unu ekleyin. Kısa bir süre birlikte kavurduktan sonra salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip patatesle iyice karıştırın. Hazırladığınız içi ıspanakların içine koyup bohça yaparak sıkca tencereye yerleştirin. Üzerine ve aralarına sarılamayacak küçüklükteki ıspanakları serpiştirip, diğer yanda tereyağını ve 1 yemek kaşığı salçayı hafifçe kavurup üzerine bir çay bardağı suyla dolmaya ekleyin. Dolmalar suyunu çektiğinde sıcak olarak servis
yapın.

Afiyet Olsun !

Zeliha Beker'e teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Ispanaklı Patates Dolması tarifi, Ispanaklı Patates Dolması nasıl hazırlanır, Ispanaklı Patates Dolması nasıl yapılır, Ispanaklı Patates Dolması yemek tarifi, Ispanaklı Patates Dolması yapılışı