Kokteyl Köftesi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kg dana kıyması
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
6 dilim tost ekmeği
4 adet yumurta
80 gr galeta unu
tuz
200 gr süzme yoğurt
karabiber




HAZIRLANIŞI

Soğanı ince ince kıyın ve 2 yemek kaşığı yağ ile tavada kavurun sonra soğumaya bırakın. Tost ekmeklerinin kenarlarını çıkartıp, ufalayın. Kıymayı ekmekler, soğan, yumurta ve yoğurt ile karıştırıp düzgün bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bolca karabiberleyip tuzlayın. Üstünü bir örtüp 1 saat buzdolabında bekletin. 1 saat sonunda dolaptan çıkartıp harçtan parçalar kopartarak köfteleri yapın. Bu harçtan yaklaşık 40-45 adet köfte çıkar. Sıvı yağı tavaya koyup kızdırın ve köfteleri kızarttıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun !

Nedim Haysız'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Kokteyl Köftesi tarifi, Kokteyl Köftesi nasıl hazırlanır, Kokteyl Köftesi nasıl yapılır, Kokteyl Köftesi yemek tarifi, Kokteyl Köftesi yapılışı