Krem Brüle
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Fransız Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
70 gr toz şeker
350 gr kutu peynir (taze olması şart)
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 adet yumurta
tarçın
50 ml krem şanti
üstü için
20 gr toz şeker
HAZIRLANIŞI
Kutu peyniri bir süzgeç yardımı ile iyice süzün. Ardından bir kaseye düzgünce yayın. Şeker, tarçın ve limon kabuğunu üzerine serpin. Başka bir kapta krem şantiyi ve yumurtayı iyice çırpıp peynirli karışıma katın. Hazırladığınız karışımı fırın kaplarına bölün ve 160° dereceli ve önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkartıp her birinin üzerine kalan şekeri 1'er tatlı kaşığı ölçüsü ile serpiştirin ve 300° ısılı fırın ızgarasında üzerlerine serpili şekerleri yakarak karamelize edin.
Afiyet Olsun !
Sezer Canaydın'a teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: Krem Brüle tarifi, Krem Brüle nasıl hazırlanır, Krem Brüle nasıl yapılır, Krem Brüle yemek tarifi, Krem Brüle yapılışı