Pırasalı Omlet
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2 adet pırasa
1/2 demet maydanoz
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
1/4 çay bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Pırasaları boylamasına kesip ince ince doğrayın. Sıvıyağı tavaya koyup pırasaları diriliklerini kaybedene kadar kavurun. Tuz ve karabiberini koyun. Bu arada maydanozları da ince ince kıymış olun ve bunları da tavaya ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra ocaktan alıp biraz soğutun. Yumurtaları bir kasede iyice çırpın. Tavadaki harcı da içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Tavaya yağ koyup kızdırın ve yumurtalı karışımı içine boşaltın. Bir yüzünü kızarttıktan sonra çevirin ve diğer yüzünü de kızartın.
Afiyet Olsun !
Mehmet Güle'ye teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: Pırasalı Omlet tarifi, Pırasalı Omlet nasıl hazırlanır, Pırasalı Omlet nasıl yapılır, Pırasalı Omlet yemek tarifi, Pırasalı Omlet yapılışı