Turşulu Ördek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 5

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

iç pilav için

1 baş soğan
50 gr tereyağı
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı pirinç
1 kahve fincanı badem
1 çorba kaşığı fıstık
tuz, karabiber

yemek için

iki kilo lahana turşusu (veya lahana)
1 baş soğan
150 gr margarin
kırmızı biber
150 gr tereyağ
tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI

Önceden hazladığınız iç pilavı ördeğin içine doldurulup dikin.Derince bir tencereye, tereyağ ve margarin koyup, ince doğranmış soğanı hafifçe kavururken, küçük parçalara doğranmış lahana turşularını da ilave edip 15-20 dakika kadar daha kavurun.Ördeği lahanaların ortasına yerleştrin, baharatları ve suyunu ilave edip, 1.5 saat kadar ağır ateşte pişirin.Piştikten sonra bir tepsiye koyup, onbeş dakika fırınladıktan sonra servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Turşulu Ördek tarifi, Turşulu Ördek nasıl hazırlanır, Turşulu Ördek nasıl yapılır, Turşulu Ördek yemek tarifi, Turşulu Ördek yapılışı