Franbuazlı Pasta
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4adet yumurta, 250gr franbuaz, 1paket vanilya, 1paket kabartma tozu, 3bardak un, 5kaşık damla çikolata, 4kaşık un, 1paket kremşanti, 4bardak süt, 2bardak şeker
Şerbet 1bardak su ile 3kaşık şekeri eritin
HAZIRLANIŞI
(1bardak)Şeker eriyene kadar yumurta ile çırpın. Ardından vanilya, kabartma tozu ve 3bardak unu ekleyin, iyice karıştırın. Yağlanmış kalıba aktarın 170derecede 30dk pişirin. Bir tencere içinde 3bardak sütü, 1bardak şekeri, 4kaşık unu karıştırarak kaynatın. Kaynayınca soğumaya bırakın. Kalan süt ile kremşantiyi hazırlayın. Soğuyan hamuru ikiye ayırın parçaları önce şerbet ile ıslayın ardından krema sürün, taban kısmına ayrıyetten kremşanti sürün, franbuaz ve çikolata serpin. Üstünü diğer parçayla kapatın. Kalan krema ve kremşantiyi karıştırarak hamurun tepesine bulayın. Kalan çikolatadan ve franbuazdan süs yapın. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servise sunun.