Limonlu Parfe
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Fransız Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1paket pötibör bisküvi, 125gr margarin, 2adet yumurta akı, 1adet limon, 1,5 bardak süt, 1fincan şeker, 1poşet kremşanti, 2kaşık pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Bisküvileri ufalayın rendelenmiş limon kabuğuyla karıştırın. Kullanacağınız kaba streç film serin. Margarini eritip üzerine dökün ve yoğurun. Bu harcı kalıba boşaltın elinizle düzleştirin. Bir kapta kremşantiyi hazırlayın; bir kapta yumurta aklarını şekerle çırpın.(şeker erisin) Bunları birleştirin ve limon sıkın, iyice karıştırın. Kalıba dökün. Parfeyi ½ gün buzlukta bekletin. Servise sunarken kalıptan çıkarın üzerine pudra şekeri serpin.
Anahtar Kelimeler: Limonlu Parfe tarifi, Limonlu Parfe nasıl hazırlanır, Limonlu Parfe nasıl yapılır, Limonlu Parfe yemek tarifi, Limonlu Parfe yapılışı