Elmalı Tart
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1paket margarin, 2adet yumurta, 1bardak pudra şekeri, 2bardak un, 1paket kabartma tozu, 4adet elma, 1fincan şeker, 1fincan kuru üzüm, 1tatlı kaşığı tarçın, 1kaşık tereyağı
HAZIRLANIŞI
Unun ortasını açın içine margarini, yumurtayı, pudra şekerini ve kabartma tozunu koyup yoğurun. Yumuşak bir hamur yaparak 20dk dinlendirin. Bu arada elmaları soyup küp küp doğrayın. Tereyağını eritip elmaları ve toz şekeri katarak örseleyin. Altını kapatırken üzümü ve tarçını katıp karıştırın. Hamurdan elma büyüklüğünde parça ayırıp kalanını merdaneyle tava büyüklüğünde açın. Kullanacağınız kalıba yerleştirin. Üzerine elmalı harcı yayın. Ayırdığınız hamurdan küçük parçalar alarak elinizle kalem inceliğinde yuvarlayın. İnce ve uzun olsunlar. Bu parçaları hamurun üzerine çaprazlama dizin. En son yumurta sarısı sürüp 170derecede kızartın.