Çikolatalı ve Çilekli Tatlı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

60gr bitter çikolata, 5adet yumurta, 30gr tereyağı, 1fincan çekilmiş fındık, 1kaşık kakao, çilek




HAZIRLANIŞI

Çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya bırakın. Fındıkları küçük bir tava içinde 3dk kavurun. Derin bir kap içinde şeker ve 4adet yumurta sarısını çırpın, çikolatayı ekleyin çırpmaya devam edin. Kalan yumurtaların sarılarını önce kar yapın; sonra da çikolata karışımı ile birleştirip çırpmaya devam edin. Tereyağını eritin, kullanacağınız ısıya dayanıklı yuvarlak bir kaba sürün. Çikolata karışımını yayın kısık ateşte 3dk pişirin. Ardından 170derecede 20dk fırında pişirin. Fırından çıkarttığınızda kakao serpin, çilek taneleriyle süsleyin. Soğuk olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Çikolatalı ve Çilekli Tatlı tarifi, Çikolatalı ve Çilekli Tatlı nasıl hazırlanır, Çikolatalı ve Çilekli Tatlı nasıl yapılır, Çikolatalı ve Çilekli Tatlı yemek tarifi, Çikolatalı ve Çilekli Tatlı yapılışı