Palamut Pilaki

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet palamut, 2adet soğan, 1adet domates, 1adet havuç, 1adet limon, 1tutam dereotu, 2diş sarımsak, sıvıyağ, tuz-karabiber, su




HAZIRLANIŞI

Soğan ve balığı halka şeklinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup iri dilimleyin. Havucu jülyen doğrayın. Kullanacağınız fırın kabına soğan halkalarını dizin, üzerlerine palamut halkalarını, onlarında üzerlerine domates parçalarını yerleştirin. Sarımsakları bütün halde atın. Havucu ekleyin. Yağ, tuz ve karabiber serpin, limon dilimlerini koyun; suyunu ayarlayıp 180derecede 25dk pişirin. Servise sunarken kıyılmış dereotu serpin.

Anahtar Kelimeler: Palamut Pilaki tarifi, Palamut Pilaki nasıl hazırlanır, Palamut Pilaki nasıl yapılır, Palamut Pilaki yemek tarifi, Palamut Pilaki yapılışı